Nóż kuchenny do mięsa 16 cm TokioKitchenWare
Opis
Ostry i niezawodny
Dzięki temu wysokiej jakości, ręcznie wykonanemu nożowi do mięsa będziesz doskonale przygotowany do krojenia mięsa. Niezbędny dla wszystkich, którzy kochają gotować i chcą mieć porządne noże w swojej kuchni. Ostrze zostało wykonane ze specjalnej stali, dzięki czemu jest bardzo ostre i przecina żywność szybko, czysto, precyzyjnie i delikatnie. Jest idealny do przygotowywania wszystkich rodzajów mięsa, a także do krojenia pieczeni, np. indyka lub świątecznej gęsi.
Solidne materiały
Rękojeść noża wykonana została z naturalnego drewna, co sprawia, że ten ostry pomocnik kuchenny wyjątkowo dobrze i pewnie leży w dłoni, nawet gdy masz mokre ręce. Pudełko z prawdziwego drewna umożliwia bezpieczne przechowywanie. Taki nóż będzie świetnym pomysłem na prezent dla każdego miłośnika gotowania.
Parametry | |
długość ostrza | 16 cm |
grubość ostrza | 2,5 mm |
przeznaczenie | do mięsa |
wykonanie | ręczne |
stal specjalna | 5Cr15MoV |
twardość ostrza | 58 HRC (wg Rockwella) |
uchwyt | z naturalnego drewna różanego z okuciem ze stali nierdzewnej |
mycie | pod ciepłą wodą, w razie potrzeby z dodatkiem łagodnego detergentu, po umyciu, nóż należy wytrzeć do sucha |
wymiary | długość całkowita (ostrze + uchwyt) 30 cm |
zawartość zestawu | nóż, pudełko, instrukcja |
Uwaga: Po umyciu, nóż należy wytrzeć do sucha. Ten wysokiej jakości nóż - podobnie jak wszystkie profesjonalne noże kuchenne - nie może być myty w zmywarce!